Home | Een goede, betrouwbare Leonberger fokker herken je op deze manier (belangrijk!)

Een goede, betrouwbare Leonberger fokker herken je op deze manier (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Leonberger mag dan wel een grote hond zijn, in het begin is hij natuurlijk ook gewoon een kleine pup. Dit ras is heel erg schattig als het nog een puppy is, want het is dan net een fluffy balletje. Het hebben van een Leonberger puppy is niet alleen leuk, maar ook erg uitdagend. Dat is niet alleen zo op het moment dat je de puppy daadwerkelijk in huis hebt, maar ook van tevoren al.

Wat is namelijk de beste plek om een puppy kopen? En waar moet je allemaal op letten? Een puppy kun je het beste kopen bij een fokker, maar hoe gaat dat dan in zijn werking? Je leest hier alles over het kopen van een Leonberger puppy bij een fokker.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Leonberger nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Leonberger!

Hoe koop je een Leonberger puppy?

Er zijn verschillende manieren waarop je een Leonberger puppy kunt kopen. Je zou er op kunnen gokken dat er toevallig net een pup in het asiel zit, maar deze kans is heel klein. Een Leonberger puppy is namelijk veel geld waard en die komt dus echt niet zomaar in het asiel terecht. Je maakt dan ook meer kans om een geschikte pup te vinden bij iemand die echt honden fokt.

Dit kan bijvoorbeeld een erkende fokker zijn, maar er zijn ook mensen die via Marktplaats Leonberger puppy’s verkopen. Dit zijn de twee meest gebruikte manieren om een puppy te kopen en hebben zo hun eigen voordelen en nadelen.

Een erkende fokker

De beste manier om een nieuwe puppy te kopen, is sowieso om dit te doen via een erkende fokker. Hij of zij is namelijk aangesloten bij een speciale rasvereniging voor Leonbergers. Deze verenigingen stellen strenge eisen aan hun fokkers, die dus hun leden zijn.

Zo moeten zij hun honden regelmatig laten testen op hun gezondheid om er zeker van te zijn dat er alleen maar met gezonde honden wordt gefokt en zitten er regels aan het fokken verbonden.

Op deze manier weten ze namelijk zeker dat de fokker het welzijn van de dieren voorop zet en dat ze op een goede manier en heel zorgvuldig worden gefokt. Een fokker pluist dus de stambomen goed uit om er zeker van te zijn dat er niet met honden die ziek zijn wordt gefokt, waardoor jouw nieuwe puppy zo gezond mogelijk is.

Let op: Het kopen of adopteren van een Leonberger (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Leonberger Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Nadeel

Het kopen van je pup bij een erkende fokker heeft natuurlijk ook wel wat nadelen. Zo moet je soms bijvoorbeeld nog best wel lang wachten. Ze willen namelijk niet dat hun honden overbelast raken door ze steeds zwanger te laten zijn.

Dat is niet gezond voor het teefje en daarom heeft de rasvereniging dit ook als regel opgelegd. Meestal is een teefje maximaal één keer per jaar zwanger. Daarnaast betaal je bij een erkende fokker ook wel echt de hoogste prijs voor een puppy als je het vergelijkt met andere opties. Voor een Leonberger betaal je soms wel €1800,-. Dat komt ook omdat de fokker ook heel veel kosten maakt.

Zo moet hij bijvoorbeeld zorgen voor een gezondheidsverklaring voor zijn honden en die kosten nou eenmaal geld. Bovendien moet hij natuurlijk ook voor de dieren zorgen en het onderhoud is best duur. Een fokker zal niet rijk worden met het fokken en zal het vooral doen als hobby naast zijn baan.

Marktplaats

Een andere optie is dus om een Leonberger puppy te kopen via Marktplaats. Ook hier zijn fokkers actief, maar dus geen erkende. Het grote voordeel van Marktplaats is dat de pups hier vaak een stuk goedkoper zijn.

Dat komt omdat de fokker dan dus niet aan is gesloten bij een rasvereniging. Hij hoeft zich hierdoor ook niet aan de strenge regels te houden. De prijs van een Leonberger puppy via Marktplaats gaat meer richting de €1200,-.

Dat is natuurlijk een stuk goedkoper dan bij een erkende fokker en bovendien is het aanbod via Marktplaats vaak ook wat uitgebreider, waardoor je ook niet zo lang hoeft te wachten tot je je kleine pup op kunt halen.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Leonberger

Overweeg je een Leonberger te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Leonberger Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Nadelen

Helaas zitten er ook een boel nadelen aan het kopen van een Leonberger puppy via Marktplaats. Een grote aanbod klinkt misschien als muziek in de oren, maar het betekent ook dat het zo kan zijn dat het teefje continu zwanger is.

Dat is natuurlijk helemaal niet prettig en niet gezond voor de hond. Bovendien zijn er ook broodfokkers en handelaren actief op dit platform. Zij geven niet om de gezondheid van de honden en willen gewoon geld verdienen. Ze laten dus ook honden die aandoeningen hebben een nestje krijgen, waardoor de puppy’s vaak ook ziek zijn of last zullen krijgen van die aandoeningen. Voordat je het weet heb je een zieke puppy gekocht of heeft je pup gedragsproblemen.

Je bent dan alsnog veel geld kwijt aan een gedragstherapeut of aan de dierenarts. Ook kan het gebeuren dat je je pup al vroeg in moet laten slapen omdat hij zo ziek is.

Hier moet je op letten

Gelukkig zijn er wel wat dingen waar je op kunt letten om er zeker van te zijn dat je te maken hebt met een goede fokker. Kijk ten eerste goed naar de advertentie en de tekst die erbij staat. Louche verkopers zetten namelijk precies de dingen in die een koper wil lezen: dat de honden gezond zijn en ingeënt zijn en de papieren allemaal in orde zijn. Vraag altijd goed door bij de fokker over het nestje.

Een goede fokker zal heel open zijn over zijn manier van fokken omdat dit echt zijn hobby is. Bovendien is het belangrijk om info te hebben over de ouders van de pup, want dit zegt veel over het gedrag en de gezondheid van je hond. Mocht de verkoper ontwijkend antwoord geven, is dat geen goed teken.

Verder zal een goede fokker jou waarschijnlijk ook wel wat vragen stellen. Hij wil namelijk ook gewoon zeker weten dat zijn hondje die hij met veel zorg heeft gefokt op een goede plek terechtkomt. In de meeste gevallen is het geen probleem als je een aantal keer langs komt voordat je je puppy daadwerkelijk mee naar huis neemt.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Leonberger?

Bekijk dan het Leonberger Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Leonbergers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Leonberger wilde weten in één compleet e-book!”

Leonberger Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Leonberger!

  • Wil je een Leonberger kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Leonberger zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Leonberger trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Leonberger de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Leonbergers en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Leonberger Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Leonberger Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Leonberger Handboek interessant zal vinden.

Welkom Leonberger vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!