Home | Leonberger herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

Leonberger herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je ervoor kiest om een Leonberger te kopen, dan is het natuurlijk je bedoeling om daar de rest van zijn of haar leven voor te zorgen. Als baasje zijnde heb je namelijk de verantwoordelijkheid over je huisdier.

Dit is ook best een grote verantwoordelijkheid en daarom moet je er goed over nadenken of je dit ook wel echt wil. Je moet hier namelijk de tijd voor hebben, je moet zin hebben om regelmatig met hem een flinke wandeling te maken en je moet er natuurlijk ook de financiële middelen voor hebben. Zeker in het geval van de Leonberger moet je regelmatig naar buiten gaan voor wat beweging.

Soms onderschatten mensen wat de zorg voor een hond inhoudt of kunnen ze simpelweg na een tijdje niet meer voor hun Leonberger zorgen. Je kunt er dan voor kiezen om je hond te laten herplaatsen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Leonberger nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Leonberger!

Wat is een herplaatsing?

Als een Leonberger wordt herplaatst, dat betekent dat in principe gewoon dat hij naar een nieuwe eigenaar gaat. Je hond gaat dus verhuizen. Meestal gaat het in dit geval niet om een kleine puppy, maar juist om een hond die al wat ouder is. Hij heeft immers eerst al bij een ander baasje gewoond. In principe kun je een herplaatsing gewoon zelf regelen.

Je kunt bijvoorbeeld een advertentie op Marktplaats of op Facebook zetten. Als je niet zo goed weet hoe je het aan moet pakken, kun je er ook voor kiezen om hulp in te schakelen. Je zou dan contact op kunnen nemen met een rasvereniging voor Leonberger of met een fokker.

Er zijn zelfs websites speciaal voor het herplaatsen van honden. Als je echt niet meer weet wat je moet doen en het je maar niet lukt om een nieuw baasje voor je Leonberger te vinden, dan kun je ook nog je hond naar het asiel brengen. Dit is natuurlijk niet de fijnste optie, zowel voor jou als voor je hond.

Websites voor herplaatsingen

Het herplaatsen van je Leonberger hoeft gelukkig nog niet zo moeilijk te zijn. Dit kan eenvoudig via speciale websites. Deze websites zijn dus niet alleen ideaal voor mensen die hun hond willen laten herplaatsen, maar ook voor mensen die juist een hond van iemand over willen nemen.

Op deze websites vind je namelijk een uitgebreid overzicht van alle honden die op dit moment aan worden geboden ter adoptie. Er staat profielen van al deze honden. Zo weet je dus niet alleen hoe de hond eruit ziet en wat zijn naam is, maar ook hoe zijn karakter is en wat hij leuk vindt om te doen. Hierdoor kan een potentieel baasje dus echt op een goede manier een hond uit zoeken die goed bij hem of haar past.

Let op: Het kopen of adopteren van een Leonberger (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Leonberger Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Zo gaat een herplaatsing

Als je ervoor kiest om je Leonberger te laten herplaatsen, dan kun je hiervoor dus een externe partij gebruiken. Dit kan een website zijn zoals hier boven wordt vernoemd, maar je kunt ook contact opnemen met een rasvereniging of de fokker waarbij je de hond hebt gekocht.

Zij zetten dan ook vaak op hun websites dat er een oudere Leonberger is die op zoek is naar een nieuw baasje. Ook hier wordt er dan weer een profiel aangemaakt van je hond.

Match

Als iemand dan een profiel van een hond ziet waarvan hij of zij denkt dat de hond wel goed bij hun past, dan kan er een ontmoeting worden geregeld. Stuur nooit je hond zomaar met iemand mee naar huis. Het is belangrijk dat er eerst wordt gekeken of er wel een match is tussen de Leonberger en het eventuele nieuwe baasje. Het moet dan natuurlijk ook wel van twee kanten klikken. Het is namelijk belangrijk dat het nieuwe baasje het een leuke hond vindt, maar hond moet ook wel goed reageren op de persoon.

Na de eerste ontmoeting kun je het beste nog een paar dagen wachten voordat de keuze definitief wordt gemaakt. Zo kan het nieuwe baasje nog even goed nadenken of dit wel echt de juist hond is. Haast je niet tijdens dit proces, maar neem er alle tijd voor. Op die manier is namelijk de kans het grootste dat de hond bij de juiste nieuwe eigenaar terecht komt.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Leonberger

Overweeg je een Leonberger te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Leonberger Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Moeilijke keuze

Waarschijnlijk is het een hele moeilijke keuze om je Leonberger te laten herplaatsen. Zeker als je eigenlijk helemaal geen afscheid wil nemen van je hond, maar je simpelweg geen keuze hebt. Mensen willen namelijk nog wel eens denken dat een hond af wordt gestaan omdat het geen fijne of leuke hond is, maar in de meeste gevallen ligt het toch echt aan het baasje.

Dit hoeft uiteraard ook niet altijd de schuld van het baasje te zijn. Misschien heb je onverwacht niet meer de financiële middelen om voor je hond te zorgen, moet je verhuizen en kan je hond niet mee of kun je lichamelijk niet meer voor je hond zorgen.

Dat maakt het niet gemakkelijker om je hond af te staan, maar het is wel belangrijk dat het welzijn van de hond op de eerste plaats staat. Soms is het nou eenmaal de beste keuze. Niet alleen voor jou, maar ook voor je Leonberger.

Eerlijk zijn

Als je je hond wil laten herplaatsen, dan is het belangrijk dat je eerlijk bent. Je moet namelijk het een en ander over je hond vertellen. Op zo’n moment heb je er niets aan om te liegen of om iets weg te laten. Jij hebt er niets aan, het nieuwe baasje heeft er niets aan en je Leonberger al helemaal niet. Sterker nog, het kan zelfs nadelig uitpakken voor iedereen als je niet eerlijk bent.

Als je jouw Leonberger bijvoorbeeld wil laten herplaatsen omdat hij niet zo goed tegen drukte kan en jij juist midden in het centrum woont, dan kun je dit gewoon eerlijk zeggen. Er wordt dan namelijk gezocht naar een nieuw baasje die op een rustige plek woont of waar niet veel mensen in huis wonen.

Als je dit niet vermeldt, dan kan het zijn dat hij juist weer op een drukke plek terecht komt. Dit werkt natuurlijk ook andersom zo, dus de persoon die op zoek gaat naar een hond moet ook vermelden naar wat voor hond hij of zij op zoek is.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Leonberger?

Bekijk dan het Leonberger Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Leonbergers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Leonberger wilde weten in één compleet e-book!”

Leonberger Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Leonberger!

  • Wil je een Leonberger kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Leonberger zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Leonberger trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Leonberger de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Leonbergers en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Leonberger Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Leonberger Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Leonberger Handboek interessant zal vinden.

Welkom Leonberger vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!