Home | Een Leonberger in huis halen: hier moet je op letten

Een Leonberger in huis halen: hier moet je op letten

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het is natuurlijk heel leuk om een hond in huis te hebben en al helemaal wanneer het een Leonberger is. Je hebt dan namelijk niet alleen een hele trouwe vriend waar je lange wandelingen mee kunt maken, maar ook een hele grote knuffelbeer.

Uiteraard zijn er wel wat dingen waar je over na moet denken als je besluit om een hond van dit ras in huis te halen. Ze zijn namelijk heel groot en hebben veel ruimte nodig.

In de meeste gevallen moet je je huis dan ook wel wat aanpassen als je een pup in huis haalt. Niet alleen vanwege de ruimte, maar ook vanwege de veiligheid. Je leest hier alles over waar je op moet letten als je een Leonberger in huis haalt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Leonberger nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Leonberger!

Je pup mee naar huis

Als je een puppy uit hebt gezocht, mag je hem na ongeveer acht weken mee naar huis nemen. Het is belangrijk dat je meteen zijn riem en de lijn meeneemt op het moment dat je hem op gaat halen. Zo went je pup er namelijk het snelste aan om aan de lijn mee te lopen met een riempje om.

Als de hond thuis komt, dan zal hij meteen het huis willen verkennen. Laat hem vooral hier zijn gang bij gaan. Dit is namelijk voor je pup de beste manier om aan zijn nieuwe omgeving gewend te raken.

Het formaat van de Leonberger

Natuurlijk heb je onderzoek gedaan naar de Leonberger voordat je besloot om er eentje aan te schaffen. Je zult ongetwijfeld dan ook wel weten dat het uiteindelijk een hele grote hond wordt. Het is belangrijk dat je wel genoeg plek hebt in huis voor zo’n grote hond.

Dit gaat wel wat verder dan alleen een mand of een bench kwijt kunnen. Hij heeft namelijk ook beweegruimte nodig. Daarnaast is de Leonberger niet echt een ras dat geschikt is voor een huis zonder een tuin. Hij zal dan namelijk niet de beweging krijgen die hij nodig heeft, tenzij je elke dag een flinke wandeling met hem maakt en spelletjes met hem gaat spelen.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Leonberger wordt ook uitgebreid behandeld in Leonberger Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Spullen

Je pup heeft natuurlijk een heleboel spullen nodig. Zorg dat je alles in huis hebt wanneer je de Leonberger mee naar huis neemt. Denk hierbij aan genoeg voeding, snacks om hem mee te belonen en kauwbotjes. Andere dingen waar je aan moet denken zijn een bench, hekjes om ervoor te zorgen dat hij niet overal heen kan, een drink- en een voerbak, spullen om hem uit te laten, speeltjes, een lange lijn en verzorgingsproducten.

Socialisatie

Als je thuiskomt met je Leonberger, dan is het belangrijk om meteen met de opvoeding te beginnen. Een belangrijk onderdeel hiervan is de socialisatie. Door je hond goed te socialiseren zorg je er voor dat hij de rest van zijn leven goed met andere honden om kan gaan.

Het maakt dan niet uit om welk ras het gaat. Hij kan dan zelfs ook met andere dieren goed overweg. Bovendien zal hij minder bang zijn voor nieuwe situaties. Als je bijvoorbeeld weet dat je vaak met je hond met het openbaar vervoer zult reizen, dan kun je hier maar beter mteen mee beginnen. Dan raakt hij er direct aan gewend en zal hij het op latere leeftijd geen probleem vinden. Dit geldt eigenlijk met zo’n beetje alles wat betreft de omgang met je hond.

Gevaarlijke spullen in huis

Het is misschien niet waar je meteen aan denkt, maar hij een puppy hoort ook een opgeruimd huis. Van de tijd dat je je puppy uit hebt gekozen tot het moment dat je hem daadwerkelijk mee naar huis neemt, heb je mooi alle tijd om je huis helemaal puppy-proof te maken.

Er zijn namelijk genoeg dingen die je kunt doen waar je misschien niet zo snel aan zou denken. Ten eerste moet je er uiteraard voor zorgen dat alle gevaarlijke voorwerpen of mogelijke problemen in huis weg zijn gehaald zodat je Leonberger pup ook niet het risico komt om zichzelf pijn te doen.

Hiervoor kun je het beste op ooghoogte van de pup naar je huis kijken. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar op deze manier zie je nou eenmaal dingen die jij misschien niet zou zien, maar jouw pup wel. Denk hierbij een loszittende kabels of scherpe voorwerpen.

Je moet er natuurlijk ook voor zorgen dat je pup niet bij schoonmaakspullen kan komen of andere producten die giftig voor hem kunnen zijn. Daarnaast is het ook belangrijk om de trap te blokkeren. Puppy’s mogelijk namelijk nog niet op de trap lopen, want dat is niet goed voor hun lichaam. Bovendien lopen ze dan het risico om van de trap te vallen.

Leer alles over jouw lieve Leonberger

Wil je álles leren over jouw Leonberger? Bekijk dan ook het Leonberger Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een schoon huis

Een puppy kan af en toe wel ondeugend zijn. Hij kent de wereld nog niet zo goed en kan niet altijd onderscheid maken tussen zijn speeltje en jouw schoen. Alles waar hij op kan kauwen, is interessant voor hem.

Als je dus niet wil dat je pup aan jouw spullen komt, dan moet je ervoor zorgen dat hij er niet bij kan komen. Je kunt niet tegen hem zeggen dat hij van je schoenen af moet blijven en dan verwachten dat hij ook echt luistert.

Zet geen vaas of een fotolijstje neer op een plek waar je Leonberger het op de grond kan gooien. Als alles goed weg is gestopt, zoals stekkerdozen en kleine voorwerpen waar hij op kan kauwen, dan kan je hond er ook niet bij komen. Een schoon huis lokt dus veel minder uit tot baldadigheid.

De tuin

Met alleen het huis ben je er nog niet. Ook de tuin en een eventueel schuurtje of garage moeten aan worden gepakt. Ook hierbij is het belangrijk dat je Leonberger niet bij spullen kan waar hij niet aan mag komen. In het gras zie je spullen minder goed liggen, dus dat kan wat lastiger zijn.

Laat geen tuinslang los rondslingeren en berg ook eventueel speelgoed en gereedschap op. Uiteraard geldt ook hier bij dat je giftige stoffen en schoonmaakspullen goed op hebt geborgen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Leonberger?

Bekijk dan het Leonberger Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Leonbergers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Leonberger wilde weten in één compleet e-book!”

Leonberger Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Leonberger!

  • Wil je een Leonberger kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Leonberger zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Leonberger trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Leonberger de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Leonbergers en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Leonberger Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Leonberger Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Leonberger Handboek interessant zal vinden.

Welkom Leonberger vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!