Home | Prijs Leonberger: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

Prijs Leonberger: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Soms denken mensen bij het hebben van een hond alleen maar aan de leuke dingen. Dat is natuurlijk wel goed, maar je moet je ook realiseren dat het hebben van een hond veel geld kost. Vooral bij de aanschaf ben je redelijk veel geld kwijt.

Het ras speelt hierin al een grote rol. Het ene ras is namelijk veel duurder dan het andere ras. Daarnaast zijn er nog veel andere spullen die je moet kopen.

Natuurlijk moet je de komende jaren ook nog goed voor je hond zorgen en ook hier komen veel verschillende kosten bij kijken. Wil jij ook een pup gaan kopen? Je leest hier alles over de prijs van een Leonberger. Zo weet je zeker dat je goed voor bent bereid.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Leonberger nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Leonberger!

De pup

Het aanschaffen van een hond begint natuurlijk bij de pup zelf. De Leonberger is een redelijk duur ras. Voor een puppy betaal je namelijk tussen de €1200,- en de €1800,-. Daar zit natuurlijk wel een flink verschil in. Dat komt omdat elke fokker zo zijn eigen prijs heeft. Daarnaast scheelt het ook waar je de pup koopt. Bij een erkende fokker betaal je namelijk meer geld dan wanneer je via Marktplaats een puppy koopt.

Dat komt omdat een erkende fokker aan zit gesloten bij een rasvereniging. Hier moet hij lidgeld voor betalen en daarnaast moet hij zich aan strenge regels houden. Ook moet hij zorgen voor een paspoort en gezondheidsverklaringen, dingen die allemaal geld kosten.

Chippen, registreren en castreren

Het is verplicht om je hond te laten chippen en registreren. Dit kost ongeveer €50,-. Als je liever zelf geen nestje met Leonbergers wil hebben of je niet wil dat jouw hond ergens anders een nestje maakt, dan moet je je hond ook nog laten castreren of steriliseren. Dit kost ook weer een paar honderd euro.

Let op: Het kopen of adopteren van een Leonberger (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Leonberger Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Spullen voor je hond

Als je eenmaal je puppy hebt gekocht, dan kun je op zoek naar spulletjes voor je Leonberger. Dit begint meestal met een mand of een bench. Een Leonberger is natuurlijk als pup nog klein, maar wordt uiteindelijk wel een heel grote hond.

Dat betekent dat je dus ook een grote mand of bench nodig hebt. Hoe groter de spullen zijn, hoe duurder ze ook zijn. Daarnaast moet je ook meteen een riem, een halsband of een tuigje en etensbakken kopen. Dit zijn eenmalige kosten, of in ieder geval spullen waar je als het goed is jarenlang mee kunt doen. Hiervoor moet je ongeveer €400,- rekenen.

Voeding

De Leonberger is een grote hond, wat betekent dat hij ook veel eten nodig heeft. De prijs hangt hierbij natuurlijk wel een beetje af van het merk dat je koopt, maar het is ook weer belangrijk dat je niet altijd het goedkoopste voer koopt.

Hier zitten namelijk ook vaak de minste vitaminen in en je hond heeft die wel nodig. In het begin is je Leonberger nog klein en zal hij nog niet heel veel eten, maar hoe groter hij wordt, hoe meer hij ook eet.

Daarnaast is het ook nog belangrijk om af en toe een kluif te kopen of wat snoepjes. Dit zijn allemaal kosten die elke maand weer terug blijven keren, dus houd daar rekening mee.

Uiterlijke verzorging

Een Leonberger heeft een flinke vacht die veel verzorging nodig heeft. Wanneer je de pup aanschaft, moet je dus ook meteen spullen kopen zoals een borstel, een kam en hondenshampoo. Hiervoor betaal je enkele tientjes.

Veel mensen kiezen ervoor om met hun hond om de paar maanden naar de trimsalon te gaan. Bij een hond met een dikke dubbele vacht zoals de Leonberger is dat best wel verstandig. De kosten voor een trimbeurt zijn ongeveer €125,-.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Leonberger

Overweeg je een Leonberger te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Leonberger Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Dierenarts

Een grote kostenpost is de dierenarts. Het is het beste om elk jaar even naar de dierenarts te gaan voor een check-up. Je hond heeft namelijk elk jaar nieuwe inentingen nodig en hij moet ook ontvlooid en ontwormd worden.

De dierenarts kan dan ook even zijn gezondheid checken en heeft het meestal direct in de gaten wanneer er iets mis is. Een grote hond zoals de Leonberger krijgt vaak last van zijn gewrichten.

Hij krijgt dan bijvoorbeeld een heupdysplasie. Dit is niet te genezen, maar kan wel behandeld worden. Meestal zijn de dierenarts kosten bij grote honden hoger dan bij kleine honden. Dat komt omdat grote honden meer medicijnen nodig hebben om ze goed te laten werken. Ook operaties zijn bij grote honden over het algemeen duurder dan bij kleine honden.

Verzekeringen en belastingen

Wist je dat het mogelijk is om je hond te verzekeren? Je kunt dan kiezen voor een aansprakelijkheidsverzekering en een ziektekostenverzekering voor je hond. De kosten hiervoor zijn verschillend. Als je hond vaak ziek is, kun je hier dus profijt van hebben.

Ook moet je bij sommige gemeenten een hondenbelasting betalen. Hoe duur dit is, verschilt ook weer per gemeente. Soms is het maar een paar tientjes, maar het kan ook meer dan honderd euro per jaar kosten. Ook dit zijn weer kosten die terug blijven keren.

Op reis

Wil je je hond meenemen als je het huis uit gaat? Veiligheidsvoorzieningen in de auto kosten ongeveer €350,-. Denk hierbij aan een hekje, een kooitje of een net. Als je op vakantie gaat, maar je kunt je hond niet meenemen, dan zul je deze ergens onder moeten brengen.

Misschien heb je geluk en heb je familie of vrienden die op je hond kunnen passen. Een grote hond zoals de Leonberger heeft echter wel veel aandacht en verzorging nodig en niet iedereen heeft hier zin in en tijd voor. Het kan dan ook zo zijn dat je je hond naar een dierenpension moet brengen tijdens je vakantie en dat kost natuurlijk ook weer geld.

De totale kosten

Als je kijkt hoeveel een hond kost zijn gehele leven, kom je uit tussen de €15.000,- en de €20.000,-. Zoals hierboven al enkele keren wordt vernoemd, is een grote hond over het algemeen iets duurder dan een kleine hond. Daar staat wel weer tegenover dat een grote hond meestal minder lang leeft dan een kleine hond.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Leonberger?

Bekijk dan het Leonberger Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Leonbergers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Leonberger wilde weten in één compleet e-book!”

Leonberger Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Leonberger!

  • Wil je een Leonberger kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Leonberger zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Leonberger trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Leonberger de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Leonbergers en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Leonberger Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Leonberger Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Leonberger Handboek interessant zal vinden.

Welkom Leonberger vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!