Home | Voeding voor je Leonberger: alles over eten (must read)

Voeding voor je Leonberger: alles over eten (must read)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een hond hebt, dan is het natuurlijk jouw taak om voor het beestje te zorgen. Hij kan namelijk niet zichzelf uitlaten en niet zelf naar de winkel gaan om zijn eten te halen. Zijn eten zelf pakken zou hij misschien wel kunnen, maar of dat nou zo slim is…

Het is dus jouw taak om goed voor je Leonberger te zorgen en de voeding is hier een heel belangrijk onderdeel van. Het is namelijk niet genoeg om gewoon wat brokken te halen. De Leonberger is een groot ras en heeft daarom de juiste voeding nodig. Hoe dat precies zit, lees je hieronder.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Leonberger nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Leonberger!

Belangrijk

Het is belangrijk dat je Leonberger het juiste voedsel krijgt. Dit is namelijk belangrijk voor de gezondheid en de vitaliteit van de hond. Om deze te kunnen ondersteunen, heeft hij hoogwaardige en speciale voeding nodig.

Het is erg belangrijk dat je Leonberger een optimale toevoer krijgt van de voedingsstoffen die hij nodig heeft. Het is namelijk een grote hond en hij heeft daardoor ook een hoog energiebehoefte. Hoeveel je hond precies nodig heeft, verschilt natuurlijk per dier.

Je moet daarom rekening houden met verschillende factoren, zoals de leeftijd, de activiteiten en het gewicht van het dier. Dit doe je om ervoor te zorgen dat je Leonberger niets tekort komt, maar ook zodat hij geen last zal krijgen van overgewicht.

De Leonberger pup

De juiste voeding begint al meteen als je de Leonberger mee naar huis neemt terwijl hij nog een puppy is. Op dit moment zijn er twee dingen belangrijk. Als eerste moet je, zeker in het begin, dezelfde voeding aan je hond geven als dat hij bij de fokker krijgt.

De overgang van zijn oude, vertrouwde nestje met zijn moeder en broers en zusjes naar een nieuw, onbekend huis met onbekende mensen is al lastig genoeg voor hem. Veranderingen kunnen voor stress zorgen bij een hond en al helemaal bij zo’n jonge hond. Geef hem dus dezelfde voeding als dat hij bij de fokker kreeg om voor zo min mogelijk stress te zorgen.

Na een tijdje kun je wel geleidelijk aan ander voer gaan geven. Het beste kun je dan steeds een beetje van het nieuwe merk toevoegen en hem iets minder van zijn oude merk geven. Zo zorg je voor een rustige overgang en zal je hond nergens last van hebben.

Let op: De allerbeste voeding voor jouw Leonberger (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Leonberger Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Voedingsstoffen

Het volgende belangrijke punt is dat hij voeding krijgt waar genoeg voedingsstoffen in zitten. De Leonberger zit op dit moment nog volop in de groei en hier heeft hij de juiste bouwstoffen voor nodig. Zorg dus dat hij die ook krijgt zodat zijn groei zo goed mogelijk kan verlopen.

Leonberger pups hebben een erfelijke aanleg om problemen aan het skelet te ontwikkelen zoals heupdysplasie en osteochondrosis. Dit gebeurt vaak als er sprake is van overgewicht, een te snelle groei of een hoog calcium opname.

Het beste kun je je Leonberger pup speciaal voer voor grote rassen geven. In het begin is het natuurlijk nog geen grote hond, maar hij heeft wel al dit voer nodig om uit te kunnen groeien tot een grote en sterke hond. Dit voer voor puppy’s bevat een goed calciumgehalte, een goed energiegehalte en de juiste hoeveelheid vet.

Hierdoor groeit je pup precies goed. Als hij ongeveer vier maanden oud is, kun je er voor kiezen om over te stappen op voer voor volwassen honden. In de tabel hieronder kun je zien hoeveel je ongeveer moet geven aan je pup.

Gewicht hond Hoeveelheid voer Hoeveelheid voer Hoeveelheid voer
2 tot 4 maanden oud 4 tot 6-8 maanden oud 6-8 tot 10 maanden oud
2,5 kilo 120 gram per dag
5 kilo 200 gram per dag
10 kilo 340 gram per dag
15 kilo 460 gram per dag 345 gram per dag
20 kilo 570 gram per dag 460 gram per dag 340 gram per dag
25 kilo 670 gram per dag 505 gram per dag 405 gram per dag
30 kilo 865 gram per dag 650 gram per dag 520 gram per dag
35 kilo 910 gram per dag 695 gram per dag 545 gram per dag
40 kilo 960 gram per dag 740 gram per dag 575 gram per dag
50 kilo 850 gram per dag 680 gram per dag
60 kilo 975 gram per dag 780 gram per dag
70 kilo 1090 gram per dag 875 gram per dag
80 kilo 965 gram per dag

Waarom belangrijk?

Waarom is het zo belangrijk dat je Leonberger pup de juiste voedingsstoffen binnen krijgt? Dit zorgt er voor dat de botten en de gewrichten zich op een gezonde manier ontwikkelen. Het calcium in het voer zorgt hier vooral voor. Daarnaast stimuleert het ook de juiste groei snelheid.

Dit komt dan weer door het juiste energiegehalte in het voer. De omega-3 vetzuren in de voeding zorgt voor gezonde gewrichten, een gezonde huid en een gezonde vacht.

Leer alles over de beste voeding voor jouw Leonberger

Wil je jouw Leonberger de best mogelijke voeding geven? Bekijk dan ook het Leonberger Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De volwassen Leonberger

Als je Leonberger geen pup meer is, maar een volwassen hond, heeft hij uiteraard nog steeds de juiste voeding nodig. Samen met een goede conditie zijn dit twee van de belangrijkste dingen voor een goed en gezond leven. Hij heeft misschien niet meer de juiste voedingsstoffen nodig om te kunnen groeien, maar hij moet alsnog voeding krijgen met de juiste hoeveelheid vitaminen, mineralen en eiwitten.

Je kunt dit voer bij de dierenarts kopen, bij een dierenwinkel of gewoon in een supermarkt. Het kan wel verstandig zijn om bij je dierenarts na te gaan wat de beste voeding voor jouw Leonberger is.

Eisen

De hond van je Leonberger kan het beste aan de volgende eisen voldoen:

– Genoeg vitamines en eiwitten die voor een sterk, goed en gezond afweersysteem zorgen.
– Grondstoffen van goede kwaliteit zodat de kans op spijsverteringsproblemen zo klein mogelijk is.
– Een complete samenstelling van alle voedingsstoffen die je hond op een dag nodig heeft.
– Een hoog gehalte omega-3 vetzuren voor een gezonde vacht en huid.
– Voer met een goede smaak zodat je Leonberger het ook daadwerkelijk lekker vindt en zonder problemen alles opeet.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Leonberger?

Bekijk dan het Leonberger Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Leonbergers. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Leonberger wilde weten in één compleet e-book!”

Leonberger Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Leonberger!

  • Wil je een Leonberger kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Leonberger zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Leonberger trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Leonberger de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Leonbergers en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Leonberger Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Leonberger Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Leonberger Handboek interessant zal vinden.

Welkom Leonberger vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!